Sajtóközlemény – Újabb Közbeszerzési Döntőbizottsági határozat az M0 útgyűrű déli szektorának M6 autópálya és 51. számú főút közötti szakasz bővítésére kiírt közbeszerzési eljárásban

2009. október 26-án másodszor hirdettünk eredményt az M0 útgyűrű déli szektorának M6 autópálya és 51. számú főút közötti szakasz bővítésére kiírt közbeszerzési eljárásban.

A közbeszerzés nyertese a legalacsonyabb összegű, a Közbeszerzési Döntőbizottság (továbbiakban KDB) korábbi határozata alapján egyedül érvényes ajánlatot benyújtó M-0 déli ág II. Konzorcium (vezető: A-HÍD Építő Zrt., tagok: KÖZGÉP Zrt., STRABAG-MML Kft., MAGYAR Aszfalt Kft., COLAS Hungária Kft.).
A KDB 2009. október 29-én értesítette az Ajánlatkérő NIF Zrt.-t arról, hogy a PORR Építési Kft. jogorvoslati eljárást kezdeményezett. 2009. november 5-én a Döntőbizottság a szerződés megkötését megtiltotta az ügy érdemi elbírálásig.
Az elbírálás megtörtént. A KDB a kérelmi elemek többségét elutasította, azonban megsemmisítette a NIF Zrt. eljárást lezáró döntését, azzal, hogy hiánypótlási felhívás küldési kötelezettséget írt elő a korábban nyertesként kihirdetett A-Híd Építő Zrt. által vezetett M-0 déli ág II. Konzorcium ajánlattevő részére két igazolással kapcsolatban. Az egyik esetben a becsatolt idegen nyelvű irat fordítását nem fogadta el hiteles fordításnak, a másik esetben eszközökkel kapcsolatos nyilatkozat hiányosságát állapította meg. Az M-0 Déli ág II. Konzorcium ajánlati biztosítékával kapcsolatban a Döntőbizottság a NIF Zrt. álláspontjával megegyezően megállapította, hogy az megfelelő volt. A Döntőbizottság ismételten megállapította a Porr Építési Kft. ajánlatának érvénytelenségét.
A NIF Zrt. a Közbeszerzési Törvény 342. § (1) bekezdése alapján a határozat végrehajthatóságának időpontjától számított 30 napon belül jogosult új döntést hozni.  

A döntésről azonnali hatállyal értesítjük a lakosságot.


Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.