Közlemény – Ukk – Boba vonalszakasz munkáiról

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatja az utasokat, hogy az Ukk – Boba vasúti vonalszakaszon 2009. december 11-én befejeződnek a vágányzári munkák. A személyszállítás 2009. december 12-én még vonatpótló autóbuszokkal történik. Az átépített vonalszakaszon a személyszállító vonatok 2009. december 13-ától menetrendszerűen közlekednek.

Az Ukk – Boba vonalszakasz átépítése 2009. év elején kezdődött, az új nyomvonal földmunkáival és hídépítési munkáival, valamint Ukk állomás átépítésével. Ukk és Boba között 2009. július 6-án kezdődtek a munkák, folyamatos éjjel-nappali vágányzárban. Ekkor kellett elbontani a régi vágányokat, a régi műtárgyakat, a régi nyomvonalon megépíteni az új hidakat, megerősíteni a régi alépítményt és a már teljes összefüggő új alépítményen megépíteni a felépítményt, az új vágányt. Az új pálya a zalaszentiváni központból vezérelt új elektronikus biztosítóberendezéssel kerül üzembe helyezésre 2009. december 11-én. Folyamatban van a vonalszakasz villamosítása is.

Az Ukk – Boba vonalszakasz tervezett befejezési határideje 2010. június 30., mely időpontig forgalomba kell helyezni a Boba vasútállomást elkerülő deltavágány is.

 

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308