Közérdekű közlemény – MÓDOSULT AZ ÚTZÁR AZ 5. SZÁMÚ FŐÚTON SZEGED TÉRSÉGÉBEN

Az épülő M43 autópálya I. szakaszán, az 5. számú főút csomópontjában alkalmazott útzár kezdési időpontját a kivitelező a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt módosította, így az a mai napon lép érvénybe. 2009. december 15. és 18. között minden este 22 órától reggel 5 óráig többször, rövid időszakokra teljes szélességében lezárják a főutat.

A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt, a kivitelező döntése nyomán az épülő M43 autópálya és az 5. számú főút találkozásánál új időpontban, a mai naptól lép életbe az útzár. A főút érintett szakaszán 2009. december 15. és 18. között minden este 22.00 és 5.00 óra között a csomópontot keresztező autópálya híd építéséhez használt gerendák beemelésének és rögzítésének idejére többször, rövid időszakokra teljes szélességében lezárják az utat, majd a beemelést követő szükséges rögzítések elvégzése után – mely körülbelül 10-15 percet vesz igénybe – újra megnyitják a forgalom számára. Amennyiben az időjárási viszonyok a biztonságos gerendabeemelést továbbra sem teszik lehetővé, úgy a meghirdetett időpontok tovább módosulhatnak.
A beruházó NIF Zrt. és a kivitelező konzorcium közösen arra kérik a térségbe utazókat, hogy lehetőség szerint, a fent említett időpontokban, kerüljék el az útszakaszt. Az M5 autópályáról érkezőknek érdemes a „Szeged nyugat” csomóponton keresztül megközelíteni Szeged városát, illetve ezen a csomóponton érdemes elhagyni a várost. Az 5. számú főutat használók pedig Sándorfalva felé kerülve közelíthetik meg, illetve hagyhatják el Szegedet, a 4519 jelű összekötő úton.


Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308


Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.