JELENTÉS

AZ M0 ÚTGYŰRŰ DÉLI SZEKTOR BŐVÍTÉSI MUNKÁINAK 2009. NOVEMBER HAVI HELYZETÉRŐL Kihasználják a viszonylag kedvező időjárást az M0 útgyűrű déli szektorának kivitelezői

Az M0 útgyűrű déli szektorának két szakaszán is folynak a munkák. Az Európai Uniós támogatással bővülő, épülő M0 útgyűrű az építkezés során folyamatosan, és a teljes szakaszon járható lesz majd.

Az M1-M6 autópályák közötti mintegy 6,5 km-en folytatódik a nagy tömegű földmunkavégzés. Ezen a szakaszon főleg bevágásban halad a jelenlegi forgalom. Így az új pályarész nyomvonalát szintbe kell hozni, ami jelentős szikla- és földbontással jár.
A nagy mennyiségű földszállítást nyomvonalban végzi a kivitelező, így a teherautók nem zavarják a környező települések forgalmát.

Az elmúlt hetek nagymennyiségű csapadéka sok gondot okozott, ezért elsődleges szempont, hogy elkészüljenek az ideiglenes csapadékelvezetési létesítmények. A készülő rézsűk, árkok, tározók feladata, hogy elvezessék a felgyülemlő csapadékot, ezzel védve meg a földműveket.

Az M0 déli szektorán az 51. számú főút és az M5-ös autópálya között új nyomvonal került kialakításra annak érdekében, hogy az M0 déli és keleti szektora közötti sarok-forgalmat megszüntessék.
Most, hogy a Budapesti Történeti Múzeum régészei befejezték a területen az ásatást gyors ütemben megindulhatnak az előkészületi munkák.

 

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308