Sajtóközlemény – M0 Déli szektor

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. méltánytalannak tartja azokat az indokolatlan támadásokat, melyek az M0 útgyűrű M6 autópálya – 51. számú főút közötti szakaszának bővítésére kiírt közbeszerzési eljárás kapcsán érik.

Ismételten megerősítjük, hogy a teljes eljárást jogszerűen folytattuk le, így a jogorvoslati eljárásokban is eleget tettünk kötelezettségeinknek. Visszautasítunk minden ezzel kapcsolatos felénk irányuló negatív megfogalmazást.

Az ajánlati biztosítékkal kapcsolatos felvetésekre: az Ajánlatkérőt a Közbeszerzési Törvény egy rendelkezése sem jogosítja fel arra, hogy az ajánlatok fenntartásán túl, az ajánlati biztosíték meghosszabbítására is felhívja az ajánlattevőket, így erre nem került sor. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Döntőbizottság előtt folyamatban lévő jogorvoslati eljárásban ez az egyik legfontosabb eldöntendő jogkérdés.

Az éles piaci verseny miatt a résztvevők minden lehetséges eszközt felhasználnak piaci pozícióik erősítése érdekében. Sajnálatos, hogy eközben a NIF Zrt.-re vonatkozóan is megfogalmazódnak hamis állítások.

Az eljárás eddigi és jövőbeni menetéről, minden meghatározó eseményéről sajtóközleményeinkben haladéktalanul tájékoztattuk és a jövőben is tájékoztatni fogjuk a közvéleményt.

 


Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308