JELENTÉS

AZ M31 AUTÓPÁLYA GÖDÖLLŐ - M0 ÁTKÖTÉS KIVITELEZÉSÉNEK 2009. OKTÓBER HAVI HELYZETÉRŐL

A tél beállta előtt gyors ütemben folynak az M31-es autópálya építési munkái

Októberben látványos ütemben haladt a beruházás: átadták az M31-M3-as csomópont, M3-as autópályáján átívelő új hídat, majd szinte aznap már bontani kezdték a tőle alig több, mint 10 méterre lévő régi hidat. Elvégezték a próbaterhelést a 3-as úti csomópont milánói technológiával épült hídjánál, melyre az aszfaltozás után a forgalmat november első felében terelik át. A teljes pályaszakaszon elkészült a keresztező hidak aszfaltburkolata.

A főpályán folyik a beton pályaszerkezet építése a leállósávon, épülnek a külső és belső vízelvezető szegélyek, valamint elkezdték az útirányjelző- és a változtatható jelzésképű táblákat tartó portálszerkezetek alapozási munkálatait.

Októberben a főpálya mentén alakító földmunkákat végeztek: padka és elválasztó sáv feltöltéseket, humuszterítést. 50 hektáron füvesítettek és megindult a cserjék, fák telepítésének előkészítése is. Az időjárás függvényében mintegy 309 ezer cserjét és 13 ezer fát fognak telepíteni a hónapban.

Novemberben megkezdődik a főpályán a közúti visszatartó rendszerek, acél szalagkorlátok kiépítése, az M31-M3-as csomóponti, valamint a főpályán található hidak, közöttük az ökológiai átjárást biztosító völgyhíd betonozása, és a munkaterület fokozatos téliesítése, állagmegóvása.

 

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308