JELENTÉS – 85. sz. főút Enese elkerülő – 2009. szeptember

A 85. SZ. FŐÚT ENESE TELEPÜLÉS ELKERÜLŐ, 6+800-13+800 KM SZ. KÖZÖTTI (TÁVLATI M85) SZAKASZ KIVITELEZÉSÉNEK 2009. SZEPTEMBERI HELYZETÉRŐL

Vállalkozó az érintett, kiváltásra, átépítésre kerülő közművek kezelőivel, tulajdonosaival a tárgyalásokat lefolytatta, a NIF Zrt. által előírt háromoldalú együttműködési megállapodások aláírásra kerültek. A szolgalmi ügyek földhivatali ügyintését, víz illetve vezeték jogi engedélyezési eljárásokat követően várhatóan október hónapban a víz és gázkiváltási munkák megkezdődnek.

Az építési szakaszon a terület előkészítő, fakivágási és cserjeirtási munkák befejeződtek. Megkezdődött, a csomóponti ágakon zajlik, míg a főpályán 100 %-osan elkészült a humusz eltávolítása. Ezen munkálatok a Kulturális Örökségvédelmi Szolgálat régészeti szakfelügyelete mellett folynak, előzetes véleményük szerint leletmentésre három helyen kerül sor.
Vállalkozó a nyomvonal mellett az elkerülő szakasz tervszerinti megvalósításához vízszintes és magassági alappont hálózatot létesített.

A töltésalapozás, és a földmunka építésekor a szállításnál érintett országos közutak kezelőjével Vállalkozó egyeztetett, a szükséges teendőket jegyzőkönyv tartalmazza, a töltésalapozás/talajcsere anyagának a beszállítása az Abdai bányából megkezdődött.

A nyomvonal által érintett vízfolyásoknál (Szapud-ér, Péterházpusztai csatorna, Petőházpusztai csatorna…) megkezdődött az 1,20 m átmérőjű horganyzott acél hullámlemez átereszek építése.

Vállalkozó cél-kitermelőhely nyitását tervezi a nagytömegű földmunkaépítéshez Bezi község közigazgatási területén, a bánya megnyitásának előkészítése folyamatban van.

Üdvözlettel,

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308