Sajtóközlemény – Új hídszerkezet kerül a Mosoni-Duna fölé

A Halászi Mosoni-Duna híd átépítésének érdekes, látványos fázisához érkeztünk. A tegnapi napon kezdődött a régi szerkezet kihúzása, mely a mai napon be is fejeződik. Az új hídszerkezet behúzására szeptember 21-24 között kerül sor.

Az 1906-ban épült Halászi Mosoni-Duna híd 1992-ben – egy túlméretes jármű ütközésének következtében – a mederbe omlott.  A roncskiemelést követően a meglévő alépítmények felhasználásával biztosították a közúti átkelés lehetőségét. Az ideiglenes szerkezet teherbírása 40 tonna,  egy nyomú közlekedésre alkalmas. 

2009. tavaszán elkezdtük a híd felújítását. A rendkívül rossz állapotú provizórikus hídszerkezet helyett új, korszerű „A” teherbírású közúti hidat építünk, a meglévő alépítmények felhasználásával.

A Mosonmagyaróvár felőli oldalon lévő szerelőtéren történt az új hídszerkezet összeállítása. A munkák teljes hídzár mellett zajlanak, csak a gyalogos és kerékpáros közlekedés volt biztosítva a régi szerkezet felhasználásával.

A híd átépítésének érdekes, látványos fázisához érkeztünk. A tegnapi napon kezdődött a régi szerkezet kihúzása, mely a mai napon be is fejeződik. Az új hídszerkezet behúzására szeptember 21-24 között kerül sor.

Az esemény webkamerán követhető (http://www.haninet.hu/webkamera.html).

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a híd környezete munkaterület, melyre belépni tilos és balesetveszélyes. A helyszíni adottságok miatt a munkaterületen kívülről az eseményből nagyon kevés látható. Ezért kérünk mindenkit, hogy a szerkezet mozgatását lehetőleg a webkamerán keresztül nézzék meg.

Szeptember 17-én reggel 6 órától 25-én reggel 6 óráig a gyalogos és kerékpáros forgalom is szünetel. Munkanapokon 7-17 óra között egy kerékpárszállító utánfutóval felszerelt 8 fős kisbusz indul óránként a Smuck ABC melletti buszfordulóból, illetve Mosonmagyaróvárról az óvári  temető előtti parkolóból. Az esetleges időpontváltozásokat a hídnál jelezni fogjuk.