Sajtóközlemény – Elkészült a 61. számú főút Kaposfőtől Pálmajorig tartó szakaszának burkolat erősítése

Folytatódnak az útberuházások Somogyban! Az augusztusi első, 14,5 kilométeres szakasz - Tolna megye határától Kaposvár elkerülőig – átadását követően a mai naptól a forgalom birtokba veheti a 61. számú főút II. szakaszának felújított burkolatát is. Ezzel 25 kilométer országos közút felújítása és megerősítése készült el.

Jelen beruházás keretében, több mint 10 kilométer utat újítottunk fel és erősítettünk meg. A burkolat megerősítésével egyidejűleg átépítésre kerültek a buszöblök, forgalomcsillapító szigetek, megtörtént a szakaszon lévő műtárgyak, átereszek, hidak felújítása és átépítése, a kisasszondi bekötő út csomópontjában balraforduló sáv is készült. Kiskorpád belterületén kerékpársáv, Kaposfő belterületén parkolósáv épült.  Kaposfő és Kiskorpád belterületén a kapubejárók, valamint a közúti, belterületi csomópontok átépítése is megtörtént.

Ezzel a 61. sz. főút megújításának második mérföldkövéhez érkeztünk, és a fejlesztések folytatódnak: jól haladnak a harmadik és negyedik szakaszon is az előkészületek. A zalai megyehatárig húzódó negyedik szakaszon a kivitelező kiválasztása megtörtént, a harmadik szakaszon pedig a közbeszerzés előkészítése van folyamatban. 2010 év végével tehát a teljes somogyi fejlesztési szakaszon befejeződhetnek a munkálatok! Ez 73 kilométer felújított, megerősített főutat jelent.

A beruházással javul az elérhetőség és biztonságosabb lesz a közlekedés. Sőt a felújított, megerősített út a nagy forgalomterheléssel is képes lesz megbirkózni. Gyakran lehet ugyanis tapasztalni, hogy a nagy kamionforgalom következtében gyorsan romlik az út állapota, a 11,5 tonnás tengelyterhelésre történő megerősítés azonban megoldást jelent erre a problémára.

A beruházás az Európai Unió támogatásával valósult meg, a KÖZOP (Közlekedési Operatív Program) keretében mintegy 694.692.476,- Ft értékben.
Kivitelező: Teerag-Asdag Építőipari és Kereskedelmi Kft.
Mérnök: Transinvest – Budapest Kft.


Mindenkinek jó utat és balesetmentes közlekedést kívánunk.