Hamarosan tervezik a 71-es vasútvonal Rákospalota-Újpest(kiz) – Vác(kiz) szakaszát – kiírásra került a tervezői pályázat

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a pályázatot a 71-es vasútvonal Rákospalota-Újpest(kiz) - Vác(kiz) szakaszának elővárosi célú fejlesztése komplex tervezési feladatainak elvégzésére.

A pályázat alapján az alábbi feladatokat szükséges elvégezni:

a 71-es vasútvonal Rákospalota-Újpest(kiz) – Vác(kiz) szakaszának elővárosi célú fejlesztése, a pályakorszerűsítés, elektronikus biztosítóberendezés telepítése, a vonali műtárgyak felújítása, az állomási infrastruktúra felújítása (magasperonok létesítése, peronfedés, esélyegyenlőség feltételeinek biztosítása, felvételi épületek, térvilágítás, utastájékoztatás korszerűsítése, ráhordás feltételeinek megteremtése). Komplex engedélyezési, kiviteli tervek készítése, a tenderdokumentáció összeállítása. Előzetes és részletes környezetvédelmi hatásvizsgálat készítése, az engedélyezési eljárás lefolytatása, az építési és környezetvédelmi engedély és minden egyéb szükséges engedély, hozzájárulás megszerzése. Forgalmi-, menetrendi- és erősáramú szimulációs vizsgálat elvégzése.