Sajtóközlemény – Elkészült a 61. sz. főút Tolna megye határától Kaposvár elkerülőig tartó szakaszának burkolat erősítése

Somogyban, ezekben az években történetének a legnagyobb útberuházásai zajlanak: elkészült az M7-es autópálya, a megye főútjai is megújulnak teljes hosszukban.

Előkészítés alatt van a megye észak-déli tengelyét képező 67., és 68. sz. főutak felújítása. A 61. sz. főúton, a megye kelet-nyugati tengelyén befejeződtek, illetve folynak a munkálatok. A 6. és 76. sz. főutak is előkészítés alatt állnak.

Jelen beruházás keretében, több mint 14,5 kilométer utat újítottunk fel és erősítettünk meg. A burkolat megerősítésével egyidejűleg átépítésre kerültek a buszöblök, forgalomcsillapító szigetek, megtörtént a szakaszon lévő műtárgyak, átereszek, hidak felújítása és átépítése. Baté belterületen a meglévő járda mellé kerékpárút épült.
A projektben érintett 7 db kishíd (Attalai Malomárok híd, Attalai magánút feletti híd, Hársasberki vízfolyás feletti híd, Baté-Magyaratádi vízfolyás feletti
híd, Taszári patak feletti híd, Tógáti patak feletti híd, Orci-patak feletti híd) felújításra került.

A beruházásnak köszönhetően javul az elérhetőség és biztonságosabb lesz a közlekedés. A felújított, megerősített út a nagy forgalomterheléssel is képes lesz megbirkózni.

Ezzel a 61. sz. főút megújításának első mérföldkövéhez érkeztünk. Szeptemberben átadásra kerül a főút második fejlesztési szakasza, a Kaposfő – Pálmajor közötti szakasz is. Jól haladnak a harmadik és negyedik szakaszon is a fejlesztési előkészületek. A zalai megyehatárig húzódó

negyedik szakaszon a kivitelező kiválasztása megtörtént, a harmadik szakaszon pedig a közbeszerzés előkészítése van folyamatban. 2010 év végével tehát a teljes somogyi fejlesztési szakaszon befejeződhetnek a munkálatok! Ez 73 kilométer felújított, megerősített főutat jelent.

A beruházás az Európai Unió támogatásával valósult meg, a KÖZOP (Közlekedési Operatív Program) keretében mintegy 771.132.484., Ft értékben.
Kivitelező: Teerag-Asdag Építőipari és Kereskedelmi Kft.
Mérnök: Traninvest – Budapest Kft.

Mindenkinek jó utat és balesetmentes közlekedést kívánunk.

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308