Sajtóközlemény – Az EUROKAPU-21 Konzorcium kezdheti meg a vasúti felújítási munkákat Záhonyban

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a „Záhony térségi széles nyomtávú vontatóvágány hálózat felújítása, pályaépítés I. ütem” kivitelezési munkáinak elvégzésére 2009. március 31-én indított nyílt közbeszerzési eljárást.

Az ajánlati felhívásra 4 érvényes pályázat érkezett. 2009. június 18-án hirdettük ki a nyertes ajánlattevőt, a COLAS Építő Zrt-t.

2009. június 25-én az EUROKAPU-21 Konzorcium ajánlattevő jogorvoslati kérelmet nyújtott be a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz (KDB), melyben a COLAS Építő Zrt. és a Szélesnyomtáv Konzorcium ajánlatának érvényességét támadta. A KDB a kérelemnek részben helyt adott határozatában.

A határozat ismeretében a Bíráló Bizottság az ajánlatokat újra értékelte. A COLAS Építő Zrt. 2009. augusztus 10-én az ajánlatát visszavonta, ezért az a további értékelésbe nem került bevonásra. A Bizottság két ajánlatot, nevezetesen az S-D Konzorcium és az EUROKAPU-21 Konzorcium ajánlatát nyilvánította érvényesnek.

Ennek értelmében a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást nyújtó EUROKAPU-21 Konzorcium került győztesként kihirdetésre, nettó 4 365 958 267 Ft összegű ajánlati árral. A győztes konzorciummal a szerződés megkötésére 2009. szeptemberében kerülhet sor.

Ezt követően elindulnak a munkálatok, 16,4 km hosszban újítjuk fel a vágányokat, 10 csoport kitérőt cserélünk és 6 útátjárót építünk.

Jelen beruházás a „Záhonyi térség különleges gazdasági övezetének komplex gazdaságfejlesztési program” része, az Európai Unió támogatásával valósul meg, a KÖZOP (Közlekedési Operatív Program) keretében.


Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308