Sajtóközlemény – Átadjuk a forgalomnak a 8119. jelű út átépített szakaszait és a Bridgestone körforgalmú csomópontot

A 8119. jelű út és Tatabánya ipari park csomópont (Bridgestone körforgalom) beruházásának megvalósítása a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium, valamint Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Gazdaságfejlesztő Szervezete Kht. és az Ipari Projekt Hungária Kft. között 2006. május 26-án létrejött szándéknyilatkozat aláírásával indult útjára.

Az út felújítását a jelentősen leromlott útburkolat, az út balesetveszélyes vonalvezetése, továbbá nemzetgazdasági, gazdaságfejlesztési szempontok indokolták.

A beruházás során az utat 4 222 méter hosszon építettük át és egy körfogalmat létesítettünk. Szentgyörgypuszta, valamint az ipari park gyalogos megközelíthetősége érdekében egy autóbuszmegálló öböl került kialakításra a meglévő balesetveszélyes autóbuszmegálló helyett.

Az út rekonstrukciója által javulni fog a közlekedés biztonsága, továbbá közvetlen közúti kapcsolat nyílt a Tatabánya Ipari Park és M1 autópálya között, lecsökkentve ezzel Környe és Tatabánya települések átmenő tehergépjármű forgalmát.

A kivitelező, a TA-VA Konzorcium (konzorcium vezető tagja: Teerag-Asdag Kft., konzorcium tagja: Vértesaszfalt Kft.) közbeszerzési eljárás keretében került kiválasztásra. A beruházás szerződéses összege nettó 752 millió Ft, amely az ÚTPÉNZTÁR finanszírozásából valósult meg. Az újonnan átépített útszakasz üzemeltetésre átkerül a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez.

 

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308