Sajtóközlemény – A Porr Építési Kft. végezheti az M0 útgyűrű déli szektorának M6 autópálya és 51. sz. főút közötti szakasz bővítését

2009. augusztus 19-én kihirdettük az M0 útgyűrű déli szektorának M6 autópálya és 51. sz. főút közötti szakasz bővítésére kiírt közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelezőt.

A március 28-án megjelentetett felhívásra összesen 3 ajánlat érkezett.

Ajánlattevők:
– Porr Építési Kft.
– Nemzetközi Vegyépszer Zrt.
– M-0 déli ág II. KONZORCIUM (vezető: A-HÍD Építő Zrt., tagok: KÖZGÉP Zrt., STRABAG-MML Kft., MAGYAR Aszfalt Kft., COLAS Hungária Kft.)

A közbeszerzés nyertese a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást tartalmazó érvényes ajánlatot benyújtó Porr Építési Kft, nettó ajánlati ára 28 339 397 756,- Ft.

A beruházás folyamán az M0 említett szakaszán – a meglévő 2×2 sávos autóút forgalmának folyamatos fenntartása mellett – megépül a második pálya hézagaiban vasalt, 26 cm vastagságú beton burkolattal. Ezzel az M0 útgyűrű említett szakasza 2×3 forgalmi, plusz leálló sávos autópályává bővül.

A fejlesztés során átépítünk összesen 3 csomópontot és létesítünk 11 darab műtárgyat, melyek közül kettő folyami nagyhíd: a Hárosi Dunahíd, valamint a Soroksári Dunaág-híd. A környezet védelme érdekében 6,8 hektár véderdőt telepítünk és 1 300 m hosszban zajvédő falat építünk.

A beruházás részeként valósul meg az M0 déli szektor és Budapest XXII. kerület közúti kapcsolatának fejlesztése is. Ebből a célból a Növény utca – 6. sz. főút kereszteződésében külön szintű csomópont kerül kialakításra, és onnan a Nagytétényi útig új, 2×1 sávos útszakasz is épül.

A beruházás az Európai Unió támogatásával valósul meg, a KÖZOP (Közlekedési Operatív Program) keretében. A munkálatok tervezett befejezési határideje 2012. év III. negyedév.


Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308