Sajtóközlemény – Teljes útzár az M3-as autópályán a gödöllői csomópontban

Az M31 autópálya építése kapcsán az M3-as autópálya teljes lezárása tegnap 22 órakor kezdődött és ma hajnali 5-ig tartott volna az előzetes tervek szerint.

Az M31 autópálya építése kapcsán az M3-as autópálya teljes lezárása tegnap 22 órakor kezdődött és ma hajnali 5-ig tartott volna az előzetes tervek szerint. A kivitelezői szakemberei az M3-M31-es autópálya gödöllői csomópontjában épülő új híd előre gyártott hídgerendáit emelték be. Az utolsó elem, beemelésekor eltört, ezzel meglazítva a már rögzített mellette lévő gerendát. A gondos munkavédelmi szabályok, előírások betartásának köszönhetően nem történt komoly személyi baleset, egy munkás könnyebben megsérült.

Az eltört gerenda kiemelése hosszabb időt vesz igénybe, ezért az M3-as teljes lezárását nem lehetett hajnalban feloldani, a munkálatok nagy erőkkel folynak. A kiemeléshez speciális darura van szükség, amely várhatóan a déli órákban érkezik a helyszínre. A daru – méretei miatt – rendőrségi biztosítással közlekedik.

Az útzár feloldásának várható időpontja akkor mondható meg teljes biztonsággal, ha a daru segítségével megmozdítják az eltört gerendát és a sérülés mértéke látható lesz.

A hídgerendák 28 m hosszúak és összesen 48 ilyen egységből áll majd az új híd. A 48 db-ból a zárás alatt 16 db került volna beemelésre a teljes M3 fölötti szakaszra.

A forgalom az útpályák takarítása valamint a már beemelt és rögzített ép gerendák állapotának felülvizsgálata után indulhat meg.

További információ:

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
20 922 2308