Sajtóközlemény – Kiadták a forgalomba helyezési engedélyt a 8. sz. főút Márkó elkerülő szakaszára

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pénteken megkapta a 8. sz. főút Márkó elkerülő 59+905 - 63+793 km sz. közötti szakaszának forgalomba helyezési engedélyét, így már korlátozás nélkül használhatják az autósok a mintegy 4 km hosszú 2x2 sávos főutat.

A két különszintű csomópontot és a 300 m hosszú völgyhidat magában foglaló szakasz Márkó és Bánd lakói mellett a 8. sz. főúton közlekedők életét is megkönnyíti.

A híd végleges forgalomba helyezési engedéllyel rendelkezik, míg a közút ideiglenes engedélyt kapott, mely 2009. október 30-ig érvényes. A végleges forgalombahelyezés előtt, 2009. augusztusában zaj- és levegőszennyezettség mérést kell végeztetnünk az építési engedélyben foglaltaknak megfelelően az érintett települések térségében. Az építés megkezdése előtt már készült egy felmérés, mely rögzítette az alapállapotot és megállapította, hogy nincs szükség zajvédő falak építésére. Amennyiben a mostani felmérés azt igazolja, hogy a zaj- és a levegőszennyezettség meghaladja a megengedett határértéket, úgy gondoskodnunk kell a zajvédő falak megépítéséről.

A projekt kivitelezője a BBSW Márkó Konzorcium (Bilfinger Berger Civil Hungária Kft. és Swietelsky Magyarország Kft.) volt. A beruházás szerződéses összege bruttó 5.128.300.593 Ft.


Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető