Nyílt levél

a 61. sz. főút Somogy megye I-II. - Kiskorpád forgalomcsillapító szigettel kapcsolatban

Tárgy:  61. sz. főút 128+292 – 138+300 km szelvények közötti szakaszának 11,5 tonnás burkolat megerősítése, fejlesztése
Kiskorpád forgalomcsillapító sziget

Tisztelt Ügyvéd Úr!

A tárgyi projekt kapcsán 2009. július 14.-én beérkezett, Kerti Lajos és a Kerti Gyümölcs Kft. megbízásából írt megkeresésének ügyét a Megrendelő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (továbbiakban NIF Zrt.) kivizsgálta, és az alábbi tényeket kívánjuk rögzíteni:

1. A 61. sz. főút 128+292 – 138+300 km szelvények közötti szakaszának 11,5 tonnás burkolat megerősítése, fejlesztése kapcsán a NIF Zrt. a vonatkozó előírások betartásával látta és látja el Megrendelői szerepkörét.

2. A tárgyi burkolat megerősítés és kerékpárút építés jogerős, végrehajtható építési engedély határozattal rendelkezik. Mind az út-, mind a kerékpárút, kerékpársáv műszaki terve a tervező által egyeztetésre került az érintett Kiskorpád Önkormányzatával (2004. december 16.-án, illetve 2007.08.28.-án). A tárgyi munka műszaki tervdokumentációja a Közreműködő Szervezet általi minőségbiztosítással is rendelkezik. A kivitelezés Kerti Lajos és a Kerti Gyümölcs Kft. tulajdonában lévő ingatlanokat munkaterületként nem veszi igénybe.

3. Kerti Lajos és a Kerti Gyümölcs Kft. tulajdonában lévő kérdéses ingatlanok (Kiskorpád külterület 06/3, 06/6 HRSZ) megközelítése a mai napon is biztosított a tervdokumentációban is szereplő meglévő, megmaradó legális útcsatlakozáson keresztül. Ezt a tényt a helyszínen tapasztaltak is igazolják. Ezen útcsatlakozás biztosítja mindkét ingatlan korrekt, minden irányú, balesetmentes megközelíthetőségét akár tehergépjárművel is.

4. Kerti Lajos által igényelt, Kiskorpád külterület 06/3 ingatlanához csatlakozó, újabb tehergépjárművel való megközelítést lehetővé tevő útcsatlakozás kialakítása a műszaki tervdokumentációban nem szerepel, kialakítása forgalombiztonsági okokból balesetveszélyes a forgalomcsillapító sziget közelsége miatt. Ezen megközelítés kiépítése nem része sem a Megrendelői, sem a Kivitelezői feladatoknak. A helyszíni adottságok miatt, itt csak személygépkocsival történő be-, illetve kihajtási lehetőséget tudjuk biztosítani.

Kérjük a Tisztelt Ügyvéd Urat, hogy fenti tényeket elfogadni szíveskedjen.

Budapest, 2009. július 20.

Üdvözlettel:   
Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.


Fazakas Orsolya     Boros Péter
Kommunikációs vezető    Beruházási igazgató

Az eredeti elvél letölthető innen