Hamarosan megkezdődik az M7-es autópálya Pusztazámor – Tárnok közötti autópálya csomópont teljes értékű kiépítése – kiírásra került a kivitelezői pályázat

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a pályázatot az M7-es autópálya Pusztazámor - Tárnok közötti autópálya csomópont teljes értékű kiépítésének kivitelezési munkájára.

Az autópálya csomópont első üteme, a pusztazámori szemétlerakó működését biztosító félcsomópont 2000-évben kiépítésre került. A teljes értékű csomópont kiépítése teszi majd lehetővé Pusztazámor és Tárnok, valamint a 8104. j. út kapcsolatát az M7 autópályával.

A beruházás során feladat az M7 autópálya jobb pálya felhajtóág, valamint bal pálya lehajtóág megvalósítása, összekötése a már meglévő csomóponti elemekkel. Az M7 autópálya jobb oldalán a 22 + 831 km szelvénynél csatlakozó „B” jelű ág kiépítése, a felhajtó ág hossza 348 m. Az M7 autópálya bal oldalán a 23 + 467 km szelvénynél csatlakozó „C” jelű csomóponti ág 317 m hosszban történő kiépítése.

A beruházás az Új Széchenyi Terv részeként az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósul meg. A Támogatási Szerződés aláírásának dátuma 2011. június 4.

2009. június