Sajtóközlemény – Újra indult a forgalom a vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Tisza-hídon

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. értesíti a lakosságot, hogy a mai napon, 10:00 órától félpályás lezárással újra indult a forgalom a vásárosnaményi Tisza-hídon.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a tenderen győztes kivitelezővel 2008. október 27-én megkezdte a teljes körű hídfelújítást és átépítést. A kivitelezést előkészítő munkák folyamán a használni kívánt technológia véglegesítése érdekében elvégeztük az acél alapanyag vizsgálatát a hegeszthetőségre vonatkozóan, melyet a jogerős építési engedély is kötelezően előír.

A mintavétel után, az utólagos ellenőrzésnél az acél főtartón több, kisebb repedést észlelt a vállalkozó. A vizsgálatok idejére a hidat lezártuk a forgalom elől. A mintavételi hely szakszerűen helyreállításra került, és többször ellenőriztük ezt követően is.

Ma reggelre a forgalom a hídon újra megindult. A forgalom fenntartását a híd folyamatos ellenőrzése mellett biztosítjuk. Természetesen a hídon a 2007 óta érvényben lévő súlykorlátozás továbbra is fenn áll, félpályás útlezárás és jelzőlámpás forgalomkorlátozás lép életbe.

Várhatóan 2009. június 1-től érkezünk az átépítés azon szakaszába, mely teljes hídzárat igényel. Ezalatt ponton híd biztosítja majd az átkelést, a fent már említettekhez hasonló feltételek mellett. Ez az állapot várhatóan 2009. szeptember közepéig tart.


Üdvözlettel,

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308