Tájékoztatás az M86 Szombathely – Vát és Szeleste elkerülő szakaszokról

A minőségbiztosítási folyamat a tavaszi munkakezdés záloga

Az M86 Szombathely – Vát szakasz hossza 9,2 km. A területek vásárlása befejeződött, a régészeti feltárás még folyamatban van.  Az M86 Szeleste elkerülő szakasz hossza 3,76 km. A területvásárlás befejeződött, a régészeti feltárás jelenleg is folyik. Mind a két beruházás a KÖZOP (Közlekedési Operatív Program) részét képezi.

Mindkét projekt esetében gyorsított minőségbiztosítási eljárás van folyamatban a kivitelezői tenderekre: amennyiben ezek lezárulnak kiírásra kerülhetnek a kivitelezői tenderek 2009. év január – február hónapban. A folyamat mielőbbi sikeres lezárásában a Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet (KIKSZ) nyújt segítséget.

A Szombathely – Vát projekt esetében az építés kezdete várhatóan 2009. április, befejezése 2011. III. negyedév. A Szeleste elkerülő projekt esetében az építés kezdete várhatóan 2009. II. negyedév, befejezése 2010. IV. negyedév.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.), mint beruházó a KÖZOP-ban szereplő fejlesztési feladatok végrehajtását látja el.