Nyílt levél: Kedves Cégvezető Kollégám!

Magyarország a kialakult pénzügyi és gazdasági válság hatására igen nehéz helyzetbe került, ami a költségvetés finanszírozhatóságának ágán is jelentősen negatívan befolyásolja az ország és a benne élők jövőjét.

A megoldás keresése mindannyiunk közös feladata és felelőssége. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy az állami tulajdonú társaságok vezetőire ez az átlagosnál is nagyobb súllyal nehezedik; e helyzetben nemcsak okosan, hanem példaadóan is kell cselekednünk! Ne felejtsük el: büszkék lehetünk rá, hogy a magyar társadalom számára állítunk elő értéket, de ezt az Ő, a közös forrásainkból, adóforintjainkból tesszük! Ennek okán nyilvánvalóan elvárhatják Tőlünk, hogy a magunk módján a lehető legtakarékosabban bánjunk ezzel a pénzzel, s az ilyen nehéz és összefogást igénylő időkben különösen jó gazdák legyünk.

Mindezek alapján tájékoztatlak Titeket, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a 2009. évi üzleti tervét 0% bérfejlesztéssel tervezi, s egyben felhív minden állami tulajdonú gazdálkodót, hogy hasonlóan tervezzen. Bízom abban, hogy javaslatunk meghallgatásra talál, s így igazolhatjuk a társadalom felé, hogy nemcsak kérni és elfogadni, de lemondani is tudunk, ha úgy szükséges.

Üdvözlettel:

Reményik Kálmán
NIF Zrt. Elnök-vezérigazgató