Átadtuk a neszelei Zala-hídat

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. örömmel értesíti a lakosságot, hogy a neszelei Zala-hídat átadta a forgalomnak.

A műtárgy megépítése a hídhoz vezető Malom utca vasútépítéssel kapcsolatos jelentős magassági korrekciója okán vált szükségessé. A híd állapota miatt annak egyszerű megemelése nem volt lehetséges, ezért az eredeti ideiglenes híd elbontásra került. A tervek szerint a régi szerkezeti részek az épülő híd ártéri szerkezetéhez lettek volna felhasználva. Ezek a szerkezeti elemek elhasználódott állapotuk miatt nem kerülhettek újra beépítésre, ezért a hidat át kellett tervezni. Az új terv alapján a műtárgyra, valamint a Malom utca korrekciós szakaszának megépítésére a Nemzeti Közlekedési Hatóság építési engedélyt adott. Az északi oldali (neszelei) útcsatlakozás kiépítése – a korábbi egyeztetések alapján – a város Önkormányzatának feladatát képezte. A műtárgy építése 2007. tavaszán, a Malom utcai útépítés 2008. tavaszán kezdődött meg.

A kétnyílású híd felszerkezete acélgerendával együttdolgozó vasbeton lemezes ún. „öszvér híd”. A vasbeton hídfőket cölöpalapokra helyezték el.

A híd forgalomba helyezési engedélyéről szóló határozatot a Nemzeti Közlekedési Hatóság 2008. szeptember 26-án kiadta. A híd a közúti és gyalogos forgalom részére  megnyitásra került.

Mindenkinek jó utat és biztonságos közlekedés kíván a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.