Sajtóközlemény 2007. november 14.

Továbbra is a kooperatív szándék jellemzi a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. munkatársai és a csömöri Civil Szervezetek képviselői közötti párbeszédet

 

A csömöri felüljárók paramétereinek további egyeztetése érdekében a mai napon kimerítő tárgyalást folytattak a Felek. A NIF Zrt. szakértői felvázolták azon műszaki lehetőségeket, melyek az építkezés jelen állapotában és a rendelkezésre álló anyagi forrásból megvalósíthatóak.

A módosítási javaslatok a csömöri lakosság elvárásait figyelembe véve kerültek megalkotásra.

– A két már megépült szilárdburkolatú átjáróra járdát építtet a NIF, bízva abban,     hogy a csatlakozó szakaszokon az Önkormányzat is folytatja azt.



– Véglegesítteti a József Attila utcai gyalogos, kerékpáros átjáró terveztetését,  amely kerekes-székes közlekedésre is alkalmas.


– Hasonló kiépítésben épül meg az Akácos utcai átjáró is.


– Ezen felül elkészítteti egy további gyalogos, kerékpáros átjáró tervét és azt a csömöriek rendelkezésére bocsátja azzal, hogy az M0 projekt jelenlegi költségvetése nem tartalmazza annak megépítési költségeit, így források szervezéséről a helyieknek kell gondoskodniuk.


– A NIF Zrt. eljár a kivitelező vállalkozás felé az ügyben, hogy az autópálya építéshez kapcsolódó felüljárók építését gyorsítsák fel, s a lehető leghamarabb helyezzék forgalomba.

A felsorolt műszaki megoldások közül azoknak, amelyek járdát és kerékpár utat tartalmaznak  csak úgy van értelme, ha az Önkormányzat gondoskodik azok folytatásáról.

A NIF Zrt. természetesen változatlanul fontosnak tarja a lakosság véleményét, egyetértését, és támogatását céljai elérésében, ezért újabb lakossági  tájékoztató megszervezését tervezi a közeljövőben.

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

További információ: Béni Gyöngyi

T: 20-577-9299