Sajtóközlemény, 2007. október 19.

Folytatódik a munka a 71. sz. főút Balatonakarattya és Balatonfűzfő közötti elkerülő szakaszán, így az év végére tervezett forgalomba helyezésnek sem lesz akadálya.

A Nemzeti Infrastruktúra Zrt. mint az elkerülő út építtetője, a Konzorcium és alvállalkozói között kialakult vitás kérdések haladéktalan megoldását kérte a  Konzorciumot vezető Hochtief AG. Magyarországi Fióktelepének vezetőit. A konfliktus oka az volt, hogy a konzorcium másik tagja, a Mélyépítő Kft. nem fizette ki  alvállalkozóit, annak ellenére, hogy a Mérnök az elvégzett munka teljesítését igazolta, és a megrendelő NIF Zrt. fizetett a vele szerződésben álló Konzorciumnak.

A NIF által kezdeményezett egyeztetés végül sikerrel járt: A Felek egyezségre jutottak az alábbiakban:

•    Az Út 2000 Kft. Mélyépítővel szemben fennálló követelését a Hochtief Construction AG megvásárolja.

•    A Hochtief – Mélyépítő konzorcium október 19-én szerződést köt a munkálatok befejezésére az Út 2000 Kft.-vel.

•    Ezen a héten folytatódik a munka.

Az alvállalkozók létét veszélyeztető vállalkozói magatartás és gyakorlat ellen a beruházó nyár óta minden szerződésében kötelezi a kivitelezőt, az alvállalkozói iránti felelősségvállalásra azért, hogy a jövőben hasonló esetek ne fordulhassanak elő, és a vállalt határidőket is tartani lehessen.

Az építés tehát folytatódik, a tervezett befejezési határidő december 15.